Службою у справах дітей проведено черговий рейд

01.11.2021

29-30 жовтня здійснено нічний рейд по закладах дозвілля, у яких провадиться діяльність у сфері розваг та громадського харчування, а також на вулицях та інших громадських місцях масового відпочинку дітей та молоді по території м. Новомиргород та с. Листопадове. Рейд організовано спеціалістами Служби у справах дітей, Новомиргородського міського центру надання соціальних послуг, Муніципальної інспекції.

Мета рейду:

проведення комплексних заходів щодо виявлення дітей, схильних до вчинення правопорушень;

виявлення порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами дітям у розважальних та торгівельних закладах;

виявлення малолітніх дітей, які перебували після 21:00 год. без нагляду дорослих та неповнолітніх дітей після 23:00 год.;

профілактики правопорушень серед осіб, які не досягли вісімнадцятого річного віку;

запобігання дитячій бездоглядності і безпритульності.

Під час проведення нічного рейду було виявлено 7 неповнолітніх дітей, які перебували у нічний час без супроводу батьків, або осіб, що їх замінюють. Із них: 3 - перебували на вулиці, а 4 - у закладах сфери розваг.

З неповнолітніми та їх батьками проведено попереджувальні профілактичні бесіди щодо перебування неповнолітніх дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний час без супроводу батьків, або осіб, що їх замінюють, роз’яснено про наслідки вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління та попереджено про адміністративну відповідальність.

Також, учасниками рейду повторно проведено роз’яснювальну роботу із персоналом усіх відвіданих закладів, вкотре наголошено щодо правових наслідків недотримання законодавчих актів України стосовно порядку перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у сфері розваг та в закладах громадського харчування у нічний час, акцентовано увагу про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

В ході рейду були виявлені адміністративні правопорушення, викликано наряд поліції, яким було задокументовано 3 адміністративних порушення за ч.1 ст. 178 КУпАП.

Поділитися: